Sinoć sam napravio ovu varalicu u trenutcima dosade Nisam joj dao ime, pa ako hoćete da budete kumovi, rado ću prihvatiti kumstvo

(Redakcija magazina “Reviri Srbije” ovim povodom se zahvaljuje na ukazanoj časti i poziva i ostale čitaoce da se pridruže kumovanju i daju svoje predloge za ime ove varalice

Napravljena je od topolinog drveta, ima dve trokrake od kojih je jedna fiksirana u repnom delu da ne bi ometala rad repa. Rep je napravljen od vune i vezan je za posebnu karikicu koja je fiksirana u drvo. Nema neku jako izraženu vibraciju, ali vibrira. Nisam je farbao, jer u vodi super izgleda. Oko na varalici je ustvari jedno olovo od 3 grama da bi bilo kao otezanje na vrhu varalice. Ne tone dublje od 0,5m i to je za mene zadovoljavajuće, stim da ja mogu da je sa 0,5m dignem na površinu i da je vodim po površini. Kači se na vrhu ledja pa zbog toga kroz vodu prolazi pod nekim uglom pri čemu je glava varalice u dnu a rep je uzdignut i pomera se levo desno. Nadam se da će mi još nešto pasti na pamet, i da ću to napraviti i sliku vam poslati
Uzeto od
Reviri Srbije